En ineens realiseer ik het me: een jaar geleden kreeg mijn droom een officiële herstart bij de Kamer van Koophandel. 

Na 5 jaar een eigen praktijk te hebben gehad, dwaalde ik om verschillende redenen af, sloot de praktijk en ging fulltime in loondienst. In die tijd leerde ik ook heel veel maar raakte ik steeds verder van mezelf af. Een burn-out verder werd het tijd om de 2.0 versie van mezelf weer echt gelukkig te maken. En zo ontstond het idee om weer opnieuw te starten als stress counselor in een eigen praktijk. 

De doelgroep werd de leerkracht die worstelt met stress of burn-out, want daar heb ik de afgelopen jaren heel veel over geleerd. Leerkrachten met een vaste baan, of juist de inval-leerkracht, ze hebben allemaal zo hun stress momenten die in het ergste geval in een burn-out uitmonden. Ik weet hoe het toe gaat op een school en in de Invalpool. Dat geeft voor de leerkracht meerwaarde, dat heb ik ondertussen ook al gemerkt.

Toen ik de beslissing nam om opnieuw te starten, moest er natuurlijk veel werk verricht worden. Online by Louise heeft voor mij de website vorm gegeven waar ik nog steeds heel blij mee ben. Jikke Göbels-van Tongeren maakte mooie foto’s, een fijne en inspirerende samenwerking werd gestart met de Vitaliteitsgroep, ik werd lid van de VESB, een Beroepsvereniging voor burn-out coaches,  meldde me aan bij Coachveilingen en  Balansportaal en daarnaast was het natuurlijk ook gewoon hard werken om opnieuw te starten. De wereld was de laatste paar jaar enorm veranderd. Sociale media is steeds belangrijker geworden, dus wat bijscholing kon geen kwaad, ook op andere gebieden. Een starterstraject bij de Rabobank Arnhem leverde ook meer kennis op en als kers op de taart mocht ik een mooie videopresentatie maken. 

Daarnaast heb ik vele leuke en inspirerende gesprekken gevoerd met gedreven mensen. Ik heb veel gedaan, leuke cliënten/coachees mogen begeleiden en ben zeker elke maand wel uit mijn comfortzone gestapt, vrijwillig of “gedwongen”.

Met vallen en opstaan, uithuilen en blijdschap, twijfel en voldoening, angst en doorzetting ben ik dan nu een jaar verder en wijzer. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet, terug naar dat waar ik me zelf goed bij voel en waar ik mijn voldoening uit haal. Ik ga vol goede moed het volgende jaar in. Een jaar waarin ik weer nieuwe en andere stappen zal nemen om te zorgen dat mijn werk niet alleen voor de leerkracht een fijne ondersteuning is, maar waarin ik me zelf ook goed blijf voelen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *