Zoals ik in de vorige blog al schreef over specifieke loopbaancoaching voor HSP’ers, hebben HB’ers ook wat duidelijke do’s and don’ts qua werk en werkplek.

Hoogbegaafden (HB’ers) hebben een goed beeld van wat ze willen. Autonomie en het eigen pad bewandelen binnen een organisatie hoort daarbij. En dat kan enorm botsen met management die graag wil dat alle neuzen op dezelfde manier dezelfde kant op staan. Perfectionisme (faalangst) speelt hier ook een grote rol en er wordt ook van anderen verwacht dat ze aan dezelfde standaard voldoen.

In een organisatie waar veel sterke ego’s werken, die heel hiërarchisch is, of waar je werkt met targets (op verkoop) zal een hoogbegaafde zich waarschijnlijk heel ongelukkig voelen. In een organisatie waar resultaat belangrijker is dan hoe je van start naar resultaat komt, heb je een goede werknemer aan de HB’er.

Er zit een overlap in wat een HB’er nodig heeft en wat een HSP’er nodig heeft. Sterker nog, heel veel HB’ers zijn ook HSP’er (90-98% maar liefst).

Weet je nog dat ik in mijn vorige blog schreef dat ik vrijwel nooit op de juiste plek zat om mijn inzichten te kunnen delen met de leidinggevende?

Dat is ook typisch iets voor HB’ers. Zij kunnen heel gemakkelijk verbanden leggen tussen verschillende onderdelen van een probleem waardoor ze snel bij de meest optimale oplossing kunnen komen. Werken ze in een team, dan zullen ze veruit als eerste bij stap 10 in het proces zijn. Anderen zijn dan bij stap 1, 2 of 3 en deze HB’er heeft het al opgelost en een pasklaar antwoord.

Dat maakt dat hij niet te volgen is. Dat hij dingen gaat zeggen die niet gehoord worden, eenvoudigweg omdat de rest nog niet zo ver is om te begrijpen wat hij bedoelt.

En daar raakt hij van geïrriteerd. Hij krijgt het gevoel dat hij niet serieus genomen wordt.

Vaak trekken mensen, die dit overkomt, zich terug en storten zich volledig op hun werk, omdat ze dat wél snappen. Sociale contacten verminderen of verdwijnen.

Het gevolg is dat een HB’er regelmatig in een sociaal isolement komt, of alleen nog om gaat met gelijkgestemden omdat die hem wel begrijpen en wél ook bij stap 10 zijn als hij er zelf ook is. Maar dan komt er een communicatieprobleem op het werk, want leren om stap 1 t/m 10 uit te leggen is dan geen noodzaak en dus blijft hij onbegrepen. Misverstanden, iemand die zijn eigen gang gaat, die niet snapt wat jij zegt, of juist andersom. Terwijl iedereen van goede wil is.

Uiteindelijk neem je als werkgever afscheid van zo iemand, omdat je er niet mee kunt werken. Terwijl, als je elkaar over en weer leert begrijpen, je er een fantastische werknemer aan kunt hebben. Iemand die heel gedreven is, plezier heeft in het werk en daardoor weer een stapje harder wil lopen.

Een misvatting is dat hoogbegaafden alleen in de IT werken, of nerds zijn.

Natuurlijk zit er een waarheid in dat beeld, maar het is niet de enige waarheid. Hoogbegaafdheid is niet alleen een hoog IQ. Dat hangt ook af van andere dingen: wie ben je en hoe kijk je tegen de wereld aan? Het is heel goed mogelijk dat een Hoogbegaafde geen diploma’s heeft. Omdat hij niet geleerd heeft te leren en daarmee vast is gelopen in het schoolsysteem. Maar, geen diploma betekent dus niet dat iemand het niet kan. Hij heeft niet geleerd hoe het hoort binnen het schoolsysteem.

Hoogbegaafden kunnen veel, maar niet alles. En dan kunnen ze vast lopen. Hulp bij het bepalen of ze in het goede beroep zitten, of ze op de juiste werkplek zitten, of ze zelf voldoende inzicht hebben in wat het betekent om Hoogbegaafd te zijn, is dan nodig. En het leren dat je zelf echt wat waard bent, net zoveel al ieder ander. Dat je niet verlegen of op de achtergrond hoeft te zijn omdat je hele goede ideeën hebt die gehoord mogen worden. Leren hoe de wereld voor jouzelf en voor anderen in elkaar zit, zodat je elkaar dan beter begrijpt. Om daarna op de juiste plek, lekker in je vel en met veel plezier je werk te kunnen doen! En met een werkgever die snapt waar het over gaat, de ruimte geeft waar nodig en de touwtjes strak trekt op de goede plek.

En wat kun je er mee als werkgever of leidinggevende?

Wil je dat lezen, lees dan mijn volgende artikel

Klinkt de bovenstaande informatie (of die uit een vorig artikel) jou bekend in de oren en zou je wel eens willen overleggen?

Neem dan contact met mij op voor een gratis call van 15 minuten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *