De huidige Corona crisis heeft veel naar boven gebracht. Heel veel mensen moesten thuis werken en dat leverde ineens een hele andere relatie op met het werk en met de collega’s.

Dat geeft ruimte tot nadenken. Zit je nog wel op de goede plek?

Als je niet meer lekker in je baan zit, of je wordt ontslagen, dan ga je op zoek naar een andere baan. En daarbij komen dan vaak de volgende vragen op:

Kies ik voor hetzelfde soort werk?

Past het werk nog bij mij? Voel ik me nog gelukkig? Kun ik er enthousiast over vertellen?

Dan is het waarschijnlijk gemakkelijk: je kiest hetzelfde werk en gaat solliciteren bij een nieuwe werkgever.

Kies ik voor iets heel nieuws?

Kom ik moe en uitgeblust thuis en heb ik geen flauw idee meer waarom ik het werk ook alweer zo leuk vond? Ik irriteer me aan allerlei zaken en ik weet ook wel dat ik weg wil.

Dan wordt het tijd om te bedenken wat er niet leuk is aan het werk. En of het wel in het werk zelf zit of in de werkplek, de collega’s of nog iets anders.

Terwijl je dit leest hoor ik je al denken. Ja hallo, het is helemaal niet zo gemakkelijk om antwoord te vinden op deze vragen! Nee, dat is waar.

Loopbaancoaching gaat voor mij ook niet alleen om het werk. Het gaat allereerst om wie jij bent, wat jij wilt en wat bij jou past. Op basis van het beeld dat je dan krijgt, komen er interesses naar boven. De dingen waar jouw hart sneller van gaat kloppen, waar jij warm voor draait, waar jouw passie ligt.

Daarmee kunnen we dan op zoek naar DE baan, die echt bij jou past. Met eventueel de opleiding die daar bij hoort. Zodat werken weer energie geeft.

Wat voor soort coach ben ik?

Als coach ben ik betrokken bij zowel jouw loopbaankeuze, als jouw persoonlijke groei. Het een hoort bij het ander volgens mijn ervaring.

Gelukkig zijn met je werk, je baan, je leven, is niet iets dat we geleerd hebben te bereiken.

We zijn gewend geweest, ik net zo goed, om vanuit verstand te kiezen. Om te beslissen wat goed voor je is. Maar is dat ook de keuze waar je gelukkig van wordt? Nee, is mijn overtuiging. Dat is kiezen op de verkeerde grond.

Ik neem mezelf even als voorbeeld om dit te illustreren:

Na mijn eerste beroepskeuze (Operatiekamer assistente) waarin ik niet voldoende paste , ging ik werk zoeken zodat ik mijn kamer en eten kon betalen. Dat was administratief werk, want daar was werk in. Volkomen rationeel bedacht. En zo ben ik van de ene baan in de andere gerold. Ik werd gevraagd, dat streelde mijn ego en ja, ik kon het werk en ik werd er voor betaald zodat ik een dak boven mijn hoofd hield.

Was dit goed voor mij?

Ja, als je kijkt naar de zakelijke kant: dak boven mijn hoofd. De kinderen en ik hadden te eten en we konden leven.

Nee, als je kijkt naar mijn emotionele/gevoelskant. Die speelde helemaal geen rol in dit verhaal. Ik deed wat ik moest doen, maar van geluksgevoel was geen sprake. Van passie al helemaal niet.

En het was dus niet goed voor mij op de lange duur. Ik raakte uitgeput en kwam in een burn-out terecht.

Maar ja, zo zit dus eigenlijk het hele leven in elkaar.

Op school word je geacht om te leren, goede cijfers te halen zodat je een zo hoog mogelijke opleiding kunt doen. Alles vanuit leren, doen, denken. Je leert niet hoe je gelukkig kunt zijn, er is geen vak Geluk of Zelfontwikkeling op school.

Het bedrijfsleven is gericht op die diploma’s die je gehaald hebt en of jij past in de bedrijfsfilosofie en of men verwacht iets aan je te hebben binnen de doelstellingen van het bedrijf. Ze kijken naar omzet en gaan uit van wat de “gemiddelde” werknemer wil of kan. Ook hier wordt dus gekeken naar leren, doen, denken.

Werkgeluk komt gelukkig een beetje op, maar daar valt nog heel veel te winnen.

D a a r   w i l   i k   w a t   a a n   d o e n.

Ik wil jou helpen te gaan leren voelen wat jouw gevoel zegt! Wat jouw hart wil, waar jouw passie ligt.

Waar jij gelukkig van wordt, energie van krijgt! Werk dat niet voelt als werk. Werk dat je zou willen doen tot aan je pensioen (zo voelt het op dit moment tenminste). En daarvoor moet je jezelf (nog) beter leren kennen.

Ik wil met werkgevers in gesprek over werkgeluk. Waarom zou werkgeluk belangrijk moeten zijn voor jou als werkgever? Wat levert het op en wat moet je er als werkgever voor doen (of juist laten)?

Daar komt bij dat de ene werknemer de ook andere niet is. Je hebt de grote middenmoot, maar ook heel veel anderen er omheen. Hoe ga je dáár mee om? Wat is jouw taak als werkgever, manager?

Ik heb me gespecialiseerd in hooggevoelige en hoogbegaafde mensen/medewerkers.

Wat die nodig hebben?

Dat lees je in een volgend artikel.

Klinkt bovenstaande jou bekend in de oren en zou je wel eens willen overleggen?

Neem dan contact met mij op voor een gratis call van 15 minuten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *