Wie ben ik

Wie ben ik?

Vroeger zou ik van alles opnoemen dat niet eerst over mij gaat. Zoals moeder, partner van, mijn beroep. Maar nu zeg ik eerst: een vrouw die heeft geleerd dat ze zelf vóór gaat.

Dat ze zelf belangrijk is en daarna pas de rest. Ik heb geleerd dat ik pas goed voor anderen kan zorgen als ik goed voor mezelf zorg. Een waarheid als een koe.. die ik vroeger ook wel aan anderen vertelde maar zelf dus niet echt door had.

Ik werd flink door elkaar geschud door een aantal zaken.

Herken je dat? Je voelt je niet lekker in je vel, hebt allerlei kwaaltjes en niemand snapt je.

Terwijl je zo je best doet en denkt dat je heel duidelijk bent. Zo liep ik ook rond.

De eerste wakker-schud-periode was tijdens mijn scheiding. Ik moest het roer om gooien.

Niet alleen praktisch met de zorg voor twee kinderen. Maar ik moest ook voor mezelf gaan zorgen en een ander doel in mijn leven zoeken dan zorgen voor mijn gezin. Ik deed werk dat ik niet leuk vond. Ik wilde weer lol hebben in mijn werk. Energie er van krijgen. En dat begon met de zoektocht naar wat ik echt leuk vond. 

En zo werd ik Stress counselor en coach. Dat voelde als thuis komen! Dat was geen werk, dat was gewoon leuk om te doen! Daar kon ik mijn energie uit halen. Er ging een wereld voor me open. En alles wat ik zelf geleerd had (en nog hoor!) in het leven kon ik ook daarbij ook gebruiken voor mijn cliënten. 

Ik ging opdrachten voor het UWV uitvoeren. Mensen begeleiden naar werk waarbij ondertussen ook gekeken kon worden naar wat eventuele belemmeringen waren om te gaan werken. En daar gingen we dan samen ook mee aan de slag. Zo werd het een win-win situatie. En een baan, en beter in je vel zitten. Ik gun dat iedereen. 

 

Na verloop van tijd merkte ik dat ik graag werk met hoogsensitieve mensen, hoogbegaafde mensen, mensen die veel stress en/of een burn-out (gehad) hebben. Dat zijn mensen die een eigen benadering richting de arbeidsmarkt nodig hebben. En ja, aangezien ik zelf hoogsensitief ben én een burn-out gehad heb, weet ik ook uit de praktijk waar het over gaat. Waar je tegenaan loopt. 

Ik ben iemand die met beide benen op de grond staat. Nuchter, voeten in de klei, no-nonsense. Geen gezeur, doorwerken, schouders er onder. Kan het niet links-om, dan kijken we of het rechts-om beter lukt.

Maar er is ook een andere kant, een die de nuchtere kant verzacht. Mijn Yin en Yang.

Want deze kant van mij is vrij spiritueel. En deze kant van mij is naar boven gekomen toen ik zelf in een burn-out zat en op geen enkele manier meer bij mijn gevoel kon komen.

Access Bars en Reiki kwamen op mijn pad. Enorm mooie hulpmethodes om rust in je hoofd (en lijf) te krijgen.

Ik ben Access Bars Practitioner en Reiki 1 en 2 practitioner. 

Suzanne Schmitz werkt met mensen die na het ontdekken van HSP ook verder willen kijken naar de spirituele kant en het ondernemen als HSP’er. Als jou dat interesseert is het een aanrader om haar te volgen op facebook. 

Anne Quanjer – foto: Jikke Fotografie

Mijn sterke punten

 

Wat ik van mijn cliënten/coachees terug krijg is dat ik rust uitstraal en gemakkelijk benaderbaar ben.

Al mijn hele leven merk ik dat bekende en onbekende mensen naar mij toe komen en mij hun persoonlijke verhaal durven te vertellen.

Daardoor heb ik al een hele lange staat van dienst van coaching opgebouwd.

Eerst vanuit gezond verstand, later ook door dit te ondersteunen met de opleiding tot Stress counselor.

Mijn positieve instelling geeft mensen de kracht om ook in mogelijkheden te gaan denken waardoor er mooie resultaten bereikt worden.

Bovendien kun je met humor de scherpe randjes wat zachter maken en een probleem leren relativeren. Ik gebruik humor daar waar het kan.

Ik vind het altijd weer heel bijzonder om te zien hoe iemand opknapt, het leven weer gaat omarmen en op een andere manier in dat leven komt te staan.

Hoe iemand uit een beroep stapt om te gaan doen wat echt bij hem/haar past. En daarvan gaat stralen. Dan is het goed. Dan is de juiste keuze gemaakt.

 

Ook ik heb natuurlijk een flinke rugzak aan ervaring opgedaan in het leven. Dat praat een stuk gemakkelijker.

Ik kan me vaak goed voorstellen wat jouw angsten zijn, want die heb/had ik ook! 

Ik kijk naar jou als persoon, naar wat JIJ nodig hebt. Naar wat jij als bagage hebt en hoe we dat in kunnen zetten om het weer een lekker leven voor jou te maken. Daar stemmen we het traject op af en natuurlijk alles in overleg. 

Geen vaste route die we gaan afleggen. Geen vooropgezet plan. Nee, maatwerk!

 

Geheimhoudingsplicht

Natuurlijk beschouw ik alle besproken zaken als vertrouwelijk. Het kan zijn dat de Nederlandse wet mij voorschrijft om bepaalde zaken te onthullen. Deze zaken worden altijd eerst besproken met de cliënt.