Persoonlijke begeleiding Leerkracht

Als coach en stresscounsellor ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van leerkrachten. Deze begeleiding vindt plaats in 1 op 1 gesprekken.

We bepalen allereerst tijdens een intake gesprek samen waarin je begeleid wilt worden en of we een basis zien om samen te werken (de klik!), waarna we een plan opstellen voor de verdere periode waarin jouw doel duidelijk omschreven wordt. De gesprekken worden geheel toegespitst op wat jij nodig hebt. Dit zal ook regelmatig getoetst worden zodat we bereiken wat jij nodig hebt. De gesprekken vinden plaats in het Coachhuis te Velp, bij jou thuis, bij jouw werkgever (indien van toepassing) of tijdens een wandeling. Ik ben thuis in de CAO PO, hoe de Vervangingspool werkt, welke stress een leerkracht op school tegen kan komen en hoe je daar mee kunt leren omgaan op een manier waar jij je lekker bij voelt.  Een eerste inzicht krijg je vaak al door te zien hoe jouw dag/week is ingedeeld. En hoe je dat zo kunt indelen dat je de hele drukke weken tijdig herkent en erop kunt anticiperen door bijvoorbeeld vaker nee te (moeten leren) zeggen. Ook kun je taken naar voren te halen of juist uitstellen zodat je daarmee jouw werkweek minder hectisch kunt maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Sinterklaas/Kerst periode, de rapportperiode en natuurlijk het einde van het schooljaar.

Heb je last van stress en wil je er wat aan doen? Kom eens lang voor een oriënterend gesprek. Het is mogelijk dat je daaraan voldoende hebt. Of je hebt wat meer gesprekken nodig. We kijken hier samen naar zodat je weet waar je aan begint.

Werkwijze

Door goed te luisteren, samen te vatten en door te vragen kan ik snel een analyse maken van het onderwerp waarmee we het best aan het werk kunnen. Na overleg met jou stellen we een plan vast. Een gericht plan dat we samen onderschrijven. Dit zal er voor zorgen dat de beschikbare tijd goed besteed wordt. Met een open communicatie waarin humor ook een plaats heeft, kunnen we op korte termijn al mooie resultaten bereiken.

Als ervaringsdeskundige op diverse gebieden kan ik mij snel inleven in jouw situatie. Als gediplomeerd stress counsellor heb ik geleerd om dit inlevingsvermogen voor jouw ontwikkeling te gebruiken.

Voor meer informatie over mijzelf kun je terecht op deze pagina.

In het eerste gesprek zullen wij samen bekijken wat je nodig hebt en welke kosten daaraan verbonden zijn. Ook krijg je een aantal mogelijkheden aangereikt om deze kosten te laten vergoeden.

Interesse? Stuur me een bericht en ik neem contact met je op!

 

Ervaring van Marieke:

Anne is beschikbaar daar waar het bij anderen nog wel eens op zich laat wachten. En dat is niet omdat ze te weinig klandizie heeft maar het coachen van een ander is haar op het lijf  geschreven. 
Haar hulp heeft mij doen kijken naar mezelf op een manier waarin ik me gesteund voelde en hierdoor open kon staan voor de adviezen. Adviezen die niet altijd even leuk waren om te horen en om ze in de praktijk te brengen nog wel lastiger. Maar door de steun hierbij en de op maat gemaakte stappen in het proces wel uit te voeren en ook al lukte het niet, dan nog steeds de steun en niet het verwijt. Anne weet tot de kern te komen zonder dat hier enorme tijd overheen gaat. Stemt samen af wat je nodig hebt waardoor het realiseerbaar is. Voor mij is het duidelijk: soms is de angst voor “hulp” en het loslaten van het idee: “ik moet het zelf kunnen” lager bij Anne en hoe dat komt, dat komt door Anne daar kan ik geen woorden aan geven. Na een coaching gesprek denk ik, pfff en dat hebben vele hulpverleners me nooit duidelijk kunnen laten inzien en Anne geeft me de woorden die ik zelf niet kan vinden. Ben haar er dankbaar voor want herkennen is de 1e stap op weg naar verandering.
Ervaring van Nico:
Ik was er bij de start op gericht om van beroep te veranderen. Anne confronteerde me met mijn gedrag om toch in het onderwijs willen blijven. Het liefst wil ik nu een vaste invalbaan. Daarnaast ga ik trainingen volgen om van meer onderdelen meer kennis te krijgen. Anne heeft een goed luisterend oor, maar kan ook duidelijk zijn om verder in het proces te komen.