Leerkracht

Het is altijd druk op school

Altijd veel te doen en een eindeloze lijst aan klusjes.

Je hebt niet genoeg aan jouw werktijd en zit ’s avonds, in het weekend en in de vakantie regelmatig nog te werken.

Rapporten maken, lesstof voorbereiden, nakijkwerk, mail beantwoorden, het houdt niet op.

En dan komt de dag dat je het niet meer trekt, je meldt je ziek. 

Het overkomt bijna 20% van de leerkrachten, je  bent niet alleen.

Dat is natuurlijk een schrale troost, want jij zit er maar mee.

En nu? Wat moet je nu dan?

 

 

Werkwijze

Het eerste dat je zult moeten doen is naar de huisarts en de bedrijfsarts.

De tweede stap is (ja, weer een moeten-ding) om hulp te zoeken. Professionele hulp. 

Iemand die jou kan helpen om weer op te krabbelen uit de put waar je in zit.

Die begrijpt waar je mee zit en wat jij tegen komt op jouw pad naar boven.

Die geen wachtlijst heeft, direct kan starten om samen met jou voor JOU te gaan werken.

Ik had, bij mijn eigen burn-out een wachttijd van een paar weken voor ik bij een professioneel hulpverlener terecht kon. Weken waarin ik eigenlijk verder afzakte.

Dat is zo jammer! En dus nam ik me voor dit zelf niet te doen. Binnen 24 uur hebben wij een afspraak!

Samen zoeken we de manier hoe jij het beste tot rust komt, want dat is het eerste en belangrijkste van het hele herstelproces.

Als je weer wat rust hebt gevonden, maken we een plan om het verdere herstel vorm te geven.

Altijd een plan op maat, dat wat bij JOU past. Niet een vast schema dat doorgelopen moet worden. Nee, alleen dat wat voor jouw herstel belangrijk is.

 Zelf volgde ik een vooropgezet standaard herstelschema. En dat leverde niet op wat ik nodig had. Ja, ik kon wel weer gaan werken daarna, maar ik was echt nog niet klaar. Dus heb ik daarna zelf nog hulp gezocht die bij mij paste. Dat leverde mij zoveel meer op! Dat gun ik iedereen!

 Kortom: geen wachtlijst, eerst tot rust komen, daarna een herstelplan opstellen dat bij jou past.

En het mooie is dat dit allemaal niet lang hoeft te duren. Vaak ben je na DRIE maanden weer aan het werk. Het hoeft geen jaar (jaren) te duren, als je maar de begeleiding krijgt die JIJ nodig hebt. 

Wil je eerst meer informatie over mij? Dan kun je terecht op deze pagina.

Bel anders 06-40640707 voor een afspraak, of mail me via info@mindquality.nl

 Hieronder staan nog een aantal testimonials.

 

 Ervaring van MariekeAnne is beschikbaar daar waar het bij anderen nog wel eens op zich laat wachten. En dat is niet omdat ze te weinig klandizie heeft maar het coachen van een ander is haar op het lijf  geschreven. 

Haar hulp heeft mij doen kijken naar mezelf op een manier waarin ik me gesteund voelde en hierdoor open kon staan voor de adviezen. Adviezen die niet altijd even leuk waren om te horen en om ze in de praktijk te brengen nog wel lastiger. Maar door de steun hierbij en de op maat gemaakte stappen in het proces wel uit te voeren en ook al lukte het niet, dan nog steeds de steun en niet het verwijt. Anne weet tot de kern te komen zonder dat hier enorme tijd overheen gaat. Stemt samen af wat je nodig hebt waardoor het realiseerbaar is. Voor mij is het duidelijk: soms is de angst voor “hulp” en het loslaten van het idee: “ik moet het zelf kunnen” lager bij Anne en hoe dat komt, dat komt door Anne daar kan ik geen woorden aan geven. Na een coaching gesprek denk ik, pfff en dat hebben vele hulpverleners me nooit duidelijk kunnen laten inzien en Anne geeft me de woorden die ik zelf niet kan vinden. Ben haar er dankbaar voor want herkennen is de 1e stap op weg naar verandering.
Ervaring van Sandra: De eerste keer dat ik Anne ontmoette had ik al meteen een gevoel van thuis komen. Anne weet waar ik mee zit, ze begrijpt gemakkelijk wat ik echt bedoel en waar ik echt mee zit. Samen wandelen, samen praten, het leverde altijd weer mooie nieuwe inzichten op waar ik mee verder kon. Anne kijkt heel goed naar wat bij mij past, zodat ik bij mezelf blijf en niet toch weer naar anderen ging kijken. Het herstel is niet makkelijk, het werken met Anne als coach levert wel heel veel op. Echt een aanrader. 
Ervaring van Mattie: Wat zo fijn is aan Anne is dat ze goed bereikbaar is buiten onze afspraken om. Ook was het voor mij heel prettig toen er problemen waren die verder gingen dan herstel van stress of burn-out, dat ze dan daar ook kan bij staan. Ze heeft een brede kennis en levenservaring. Toen mijn huwelijk in zwaar weer kwam, kon ze helpen met bruggen slaan tussen ons. Toen ik na de burn-out niet meer terug wilde naar de oude werkgever, heeft ze mij geholpen daar het vizier te richten op wat ik wel wilde en kwam met veel nuttige tips waardoor ik nu een hele leuke andere baan heb en in goede verstandhouding met de oude werkgever daar weg gegaan ben.
Ervaring van Nico: Ik was er bij de start op gericht om van beroep te veranderen. Anne confronteerde me met mijn gedrag om toch in het onderwijs willen blijven. Het liefst wil ik nu een vaste invalbaan. Daarnaast ga ik trainingen volgen om van meer onderdelen meer kennis te krijgen. Anne heeft een goed luisterend oor, maar kan ook duidelijk zijn om verder in het proces te komen.