Persoonlijke begeleiding Leerkracht

Als coach en stresscounsellor ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van leerkrachten. Deze begeleiding vindt plaats in 1 op 1 gesprekken.

Stress of burn-out komt nooit zomaar. Daar is een fase van soms jaren aan stress vooraf gegaan. En deze stress hoeft niet alleen door het werk te komen. Er kunnen heel veel oorzaken zijn, die er samen voor zorgen dat je het niet meer ziet zitten. Ik herken dat, ik heb het zelf meegemaakt. Het begon bij het een en daarna kwam er steeds maar wat bij, waarna ik op een gegeven moment niet meer alle ballen in de lucht kon houden en, in mijn geval, mijn hoofd het op gaf. Ik kon niet meer denken. Misschien geldt voor jou wel dat jouw lijf niet meer wil, of dat je overal pijn hebt, alles vergeet, alleen maar kunt huilen. Heel verdrietig is dat.

 

Heb je last van stress en wil je er wat aan doen? Bel me voor een oriënterend gesprek. Het is mogelijk dat je daaraan voldoende hebt. Of je hebt wat meer gesprekken nodig. We kijken hier samen naar zodat je weet waar je aan begint. Wij plannen de afspraak op een plek waar jij je lekker voelt. Of we spreken elkaar via ZOOM. Dan is afstand ook geen probleem. 

Werkwijze

Door goed te luisteren, samen te vatten en door te vragen kan ik snel een analyse maken van de onderwerpen waarmee we het best aan het werk kunnen. Na overleg met jou stellen we een plan vast. Een gericht plan dat we samen onderschrijven. Het is ook een plan dat kan groeien of veranderen in de loop van de bijeenkomsten. Dat betekent dat je groeit en dat er misschien toch andere accenten gelegd moeten worden dan we eerst deden. Het is dus niet een vaststaand plan. We kijken regelmatig samen of het plan nog dekt waar je mee bezig bent of wilt zijn. Dit zal er voor zorgen dat de beschikbare tijd goed besteed wordt. Met een open communicatie waarin humor ook een plaats heeft, kunnen we op korte termijn al mooie resultaten bereiken.

In het intakegesprek kijken we waarin je begeleid wilt worden en of we een basis zien om samen te werken (de klik!), waarna we eerst zorgen dat er weer rust in jou ontstaat. Daarna komen we pas bij een plan maken.  Dan is jouw hoofd er weer aan toe om dat te doen.  De gesprekken worden geheel toegespitst op wat jij nodig hebt. Dit zal ook regelmatig getoetst worden zodat we bereiken wat jij nodig hebt. De gesprekken vinden plaats in het Coachhuis te Velp, bij jou thuis, bij jouw werkgever (indien van toepassing) of tijdens een wandeling. Ik ben thuis in de CAO PO, hoe de Vervangingspool werkt, welke stress een leerkracht op school tegen kan komen en hoe je daar mee kunt leren omgaan op een manier waar jij je lekker bij voelt.  Een eerste inzicht krijg je vaak al door te zien hoe jouw dag/week is ingedeeld. En hoe je dat zo kunt indelen dat je de hele drukke weken tijdig herkent en erop kunt anticiperen door bijvoorbeeld vaker nee te (moeten leren) zeggen. Ook kun je taken naar voren te halen of juist uitstellen zodat je daarmee jouw werkweek minder hectisch kunt maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Sinterklaas/Kerst periode, de rapportperiode en natuurlijk het einde van het schooljaar. Daarnaast is het goed te kijken hoe jouw privé leven er uit ziet, hoe dat in de agenda past en wat jouw taken zijn of wat jij jouw taken maakt. Het leren jezelf belangrijk vinden en voorop stellen is daarbij belangrijk. Doordat ik het meegemaakt heb, weet ik hoe het is en hoe je daar naar toe kunt werken. 

Als ervaringsdeskundige op diverse gebieden kan ik mij snel inleven in jouw situatie. Als gediplomeerd stress counsellor heb ik geleerd om dit inlevingsvermogen voor jouw ontwikkeling te gebruiken. Ik zal hierbij ook mijn eigen ervaringen gebruiken, zodat ik jou optimaal kan begeleiden.

Voor meer informatie over mijzelf kun je terecht op deze pagina.

In het eerste gesprek zullen wij samen bekijken wat je nodig hebt en welke kosten daaraan verbonden zijn. Ook krijg je een aantal mogelijkheden aangereikt om deze kosten te laten vergoeden.

Interesse? Stuur me een bericht en ik neem contact met je op!

 

Ervaring van MariekeAnne is beschikbaar daar waar het bij anderen nog wel eens op zich laat wachten. En dat is niet omdat ze te weinig klandizie heeft maar het coachen van een ander is haar op het lijf  geschreven. 

Haar hulp heeft mij doen kijken naar mezelf op een manier waarin ik me gesteund voelde en hierdoor open kon staan voor de adviezen. Adviezen die niet altijd even leuk waren om te horen en om ze in de praktijk te brengen nog wel lastiger. Maar door de steun hierbij en de op maat gemaakte stappen in het proces wel uit te voeren en ook al lukte het niet, dan nog steeds de steun en niet het verwijt. Anne weet tot de kern te komen zonder dat hier enorme tijd overheen gaat. Stemt samen af wat je nodig hebt waardoor het realiseerbaar is. Voor mij is het duidelijk: soms is de angst voor “hulp” en het loslaten van het idee: “ik moet het zelf kunnen” lager bij Anne en hoe dat komt, dat komt door Anne daar kan ik geen woorden aan geven. Na een coaching gesprek denk ik, pfff en dat hebben vele hulpverleners me nooit duidelijk kunnen laten inzien en Anne geeft me de woorden die ik zelf niet kan vinden. Ben haar er dankbaar voor want herkennen is de 1e stap op weg naar verandering.
Ervaring van Sandra: De eerste keer dat ik Anne ontmoette had ik al meteen een gevoel van thuis komen. Anne weet waar ik mee zit, ze begrijpt gemakkelijk wat ik echt bedoel en waar ik echt mee zit. Samen wandelen, samen praten, het leverde altijd weer mooie nieuwe inzichten op waar ik mee verder kon. Anne kijkt heel goed naar wat bij mij past, zodat ik bij mezelf blijf en niet toch weer naar anderen ging kijken. Het herstel is niet makkelijk, het werken met Anne als coach levert wel heel veel op. Echt een aanrader. 
Ervaring van Mattie: Wat zo fijn is aan Anne is dat ze goed bereikbaar is buiten onze afspraken om. Ook was het voor mij heel prettig toen er problemen waren die verder gingen dan herstel van stress of burn-out, dat ze dan daar ook kan bij staan. Ze heeft een brede kennis en levenservaring. Toen mijn huwelijk in zwaar weer kwam, kon ze helpen met bruggen slaan tussen ons. Toen ik na de burn-out niet meer terug wilde naar de oude werkgever, heeft ze mij geholpen daar het vizier te richten op wat ik wel wilde en kwam met veel nuttige tips waardoor ik nu een hele leuke andere baan heb en in goede verstandhouding met de oude werkgever daar weg gegaan ben.
Ervaring van NicoIk was er bij de start op gericht om van beroep te veranderen. Anne confronteerde me met mijn gedrag om toch in het onderwijs willen blijven. Het liefst wil ik nu een vaste invalbaan. Daarnaast ga ik trainingen volgen om van meer onderdelen meer kennis te krijgen. Anne heeft een goed luisterend oor, maar kan ook duidelijk zijn om verder in het proces te komen.