Reiki

Reiki

Reiki bestaat in een aantal varianten. De Reiki die ik geef volgt de leer van de Usui Reiki Riyoho.

Ik ben  Usui Reiki Practitioner 1 + 2 , wat betekent dat ik  Reiki mag geven zowel bij persoonlijk contact als Reiki op afstand. 

Reiki ondersteunt het zelfhelend vermogen van het lichaam. Dat wil zeggen dat Reiki niet geneest. Het wordt wel een geneeswijze genoemd, maar is dat niet. Als er iets geneest, heeft jouw lichaam dat zelf gedaan (of jij met de dokter/specialist). Reiki ondersteunt dat proces alleen.

Maar wat is het nou eigenlijk?

Heel in het kort: Reiki is de energieoverdracht tussen de therapeut en de cliënt. 

Iedereen heeft een dosis energie en die energie kan geactiveerd worden. 

Deze energie is niet van de behandelaar zelf, die komt uit de kosmos en je hoeft er niet eens in te geloven om er wel baat bij te hebben. 

Met Reiki worden de blokkades in de energiestromen opgeheven, waardoor de energie weer gewoon door jouw lijf kan stromen en kan aanpakken wat  nodig is. 

Een behandeling is ook heerlijk ontspannend. Je hoeft alleen te liggen. Ik raak je aan (daar waar het mag), of hou mijn handen 3 centimeter boven jouw lichaam, op de plaats waar ik voel waar de energie naar toe moet. 

Een behandeling duurt een uur. Je kunt lekker genieten met je ogen dicht van de rust (met of zonder muziek) of we kunnen praten.

Kom je vanuit stress om te ontspannen, dan raad ik je aan om niet te praten tijdens dat uur. Met praten blijf je “in je hoofd” zitten en dat is dan niet handig.

 

Wat merk je er van?

Je kunt het koud krijgen of juist heel warm. Je kunt moe worden. Het kan zijn dat pijn gaat opspelen of dat je gaat schokken. Daar hoef je niet van te schrikken.

Als de pijn gaat opspelen of als je gaat schokken, zal ik de overtollige energie weg halen. Daarna kunnen we de behandeling voortzetten. 

 

Het kan zijn dat je meerdere behandelingen wilt of nodig hebt. Daar kijken we samen naar en maken daar afspraken over.

Na een Reiki behandeling is het belangrijk om veel te drinken. Hiermee voer je de afvalstoffen af.

Het is mogelijk dat je de dagen na de behandeling verergering krijgt van de klachten. Dit geeft aan dat de processen in het lichaam geactiveerd zijn.

Hou daar rekening mee bij het plannen van activiteiten de dagen na de behandeling. En zorg dat je veel drinkt! Dit helpt bij het afvoeren van de afvalstoffen.

 

Reiki kan op twee manieren gegeven worden

Een behandeling waarbij jij lekker ontspannen op de behandeltafel ligt. Je komt dan bij mij, of ik kom naar jou toe met mijn behandeltafel.

We hebben dan persoonlijk contact en je kunt je een uur lang heerlijk overgeven aan Reiki. 

Of een behandeling op afstand. We spreken dan een tijd af en gaan er dan allebei voor zitten. Ik stem me af op jou en stuur jou de energie die jij nodig hebt.

Het is dan wel op afstand, maar het werkt net zo als wanneer jij op de behandeltafel ligt. Het voordeel is dat je niet je huis uit hoeft als je dat niet wilt.

En het duurt niet zo lang als een gewone reiki behandeling. Ik raad wel aan om niet alleen gebruik te maken van reiki op afstand.

Alleen al om dat het fijn is om eens contact met elkaar te hebben. Maar ook zodat je ervaart wat het verschil is en wat jij het meest prettig vindt. 

 

Wanneer wel of geen reiki?

Reiki is geschikt voor iedereen. Van baby tot volwassene.

De behandeling bij een kind duurt minder lang dan bij een volwassene omdat een kind de energie veel gemakkelijker op pikt.

Heb je een pacemaker dan raad ik je af om een Reiki behandeling te ondergaan. Een pacemaker kan van het ritme af raken. 

Heb je een transplantatie ondergaan? Dan is Reiki helaas ook niets voor jou. Reiki en jouw immuunsysteem werken dan de medicatie tegen afstoting tegen.

Heb je diabetes en meet je niet dagelijks het glucosegehalte? Dan ben je welkom mits je voor en na de reiki het glucosegehalte goed in de gaten houdt. Dit kan namelijk veranderen en dat kan natuurlijk nare gevolgen hebben. Verander nooit zelf de medicatie, doe dat altijd in overleg met de arts.

Twijfel je of reiki wel geschikt is voor jou vanwege jouw medische geschiedenis? Neem dan even contact op met jouw behandelend arts. 

Wil je nog meer informatie over Reiki? Die vind je hier.

 

Kosten

Een behandeling van 60 minuten   €  50,00 

Een strippenkaart voor 5 x               € 200,00

Reiki op afstand, 30 minuten           €  25,00

Een strippenkaart voor 5 x               € 110,00

Een strippenkaart voor 10 x            € 200,00

Ik bereken reiskosten á 19 cent per km indien je het fijn vindt om thuis Reiki te krijgen. 

Neem contact op met mij via dit formulier of bel met 06-21573716 en we plannen een afspraak in.

TIP: Geef eens een behandeling cadeau!