Wie ben ik

Wie ben ik?

Vroeger zou ik van alles opnoemen dat niet eerst over mij gaat. Zoals moeder, partner van, mijn beroep. Maar nu zeg ik eerst: een vrouw die heeft geleerd dat ze zelf vóór gaat.

Dat ze zelf belangrijk is en daarna pas de rest. Ik heb geleerd dat ik pas goed voor anderen kan zorgen als ik goed voor mezelf zorg. Een waarheid als een koe.. die ik vroeger ook wel aan anderen vertelde maar zelf dus niet echt door had.

Ik werd flink door elkaar geschud door een aantal zaken.

Herken je dat? Je voelt je niet lekker in je vel, hebt allerlei kwaaltjes en niemand snapt je.

Terwijl je zo je best doet en denkt dat je heel duidelijk bent. Zo liep ik ook rond.

De eerste wakker-schud-periode was tijdens mijn scheiding. Ik moest het roer om gooien.

Niet alleen praktisch met de zorg voor twee kinderen. Maar ik moest ook voor mezelf gaan zorgen en een ander doel in mijn leven zoeken dan zorgen voor mijn gezin.

En zo werd ik Stress counselor en coach. Dat was thuis komen! Ik ben daarvoor lang werkzaam geweest in secretariële functies maar dat was niet bewust gekozen. Ik rolde in dat werk, ik deed het omdat het werk er was en ik gevraagd werd. Een slechtere reden was er niet.

Ik ben zelf hoogsensitief. Dus ik weet heel goed waar je het over hebt. En waar je over kunt struikelen.

Ik heb ook ervaring met hoogbegaafdheid, scheiding, verlies, rouw, vergeving en burn-out. Niemand komt ongeschonden door het leven en ik dus ook niet. Over pijntjes gesproken… 🙂

Ik ben iemand die met beide benen op de grond staat. Nuchter, voeten in de klei, no-nonsense. Geen gezeur, doorwerken, schouders er onder.

Maar er is ook een andere kant, een die de nuchtere kant verzacht. Mijn Yin en Yang.

Want deze kant van mij is vrij spiritueel. En deze kant van mij is naar boven gekomen toen ik zelf in een burn-out zat en op geen enkele manier meer bij mijn gevoel kon komen.

In een workshop ben ik wakker geschud. Ik leerde weer te vertrouwen op mijn intuïtie en heb daar heel veel plezier van.

Het gevolg was ook dat ik me ben gaan verdiepen in diverse intuïtieve wijzen van werken. Want ik bleek dat heel interessant te vinden en er aanleg voor te hebben. 

Access Bars en Reiki kwamen op mijn pad. Enorm mooie hulpmethodes om rust in je hoofd (en lijf) te krijgen.

Ik ben Access Bars Practitioner en Reiki 1 practitioner. Reiki 2 staat in de planning. Daarna kan ik ook reiki op afstand geven. Dat scheelt jou weer reizen!

Suzanne Schmitz werkt met mensen die na het ontdekken van HSP ook verder willen kijken naar de spirituele kant. Als jou dat interesseert is het een aanrader om haar te volgen op facebook. 

Anne Quanjer – foto: Jikke Fotografie

Mijn sterke punten

 

Wat ik van mijn cliënten/coachees terug krijg is dat ik rust uitstraal en gemakkelijk benaderbaar ben.

Al mijn hele leven merk ik dat bekende en onbekende mensen naar mij toe komen en mij hun persoonlijke verhaal durven te vertellen.

Daardoor heb ik al een hele lange staat van dienst van coaching opgebouwd.

Eerst vanuit gezond verstand, later ook door dit te ondersteunen met de opleiding tot Stress counselor.

Mijn positieve instelling geeft mensen de kracht om ook in mogelijkheden te gaan denken waardoor er mooie resultaten bereikt worden.

Bovendien kun je met humor de scherpe randjes wat zachter maken en een probleem leren relativeren. Ik gebruik humor daar waar het kan.

Ik vind het altijd weer heel bijzonder om te zien hoe iemand opknapt, het leven weer gaat omarmen en op een andere manier in dat leven komt te staan.

Ook ik heb natuurlijk een flinke rugzak aan ervaring opgedaan in het leven. Dat praat een stuk gemakkelijker.

Ik kan me vaak goed voorstellen wat jouw angsten zijn, want die heb/had ik ook! 

Ik kijk naar jou als persoon, naar wat JIJ nodig hebt. Naar wat jij als bagage hebt en hoe we dat in kunnen zetten om het weer een lekker leven voor jou te maken. Daar stemmen we het traject op af en natuurlijk alles in overleg. 

Geen vaste route die we gaan afleggen. Geen vooropgezet plan. Nee, maatwerk!

 

Geheimhoudingsplicht

Natuurlijk beschouw ik alle besproken zaken als vertrouwelijk. Het kan zijn dat de Nederlandse wet mij voorschrijft om bepaalde zaken te onthullen. Deze zaken worden altijd eerst besproken met de cliënt.