Wie ben ik

Wie ben ik? vroeger zou ik van alles opnoemen dat niet eerst over mij gaat. Zoals moeder, partner van, mijn beroep. Maar nu zeg ik eerst: HSP’er en HB’er die heeft geleerd van de burn-out dat ze zelf vóór gaat. Dat ze zelf belangrijk is en daarna pas de rest, inclusief partner en kinderen. Ik heb geleerd dat ik van een 1.0 versie naar een mooie 2.0 versie groeide zodat ik weer kon functioneren en kon werken. En dat de groei daarbij niet ophoudt, want ondertussen is de 3.0 versie hard in opbouw. En misschien komt daarna de 4.0 versie weer. 

Ik groei en vanaf de 2.0 versie is die groei in de richting die ik wil, waar ik me goed bij voel, wat ik nodig heb. 

Sinds 2007 ben ik Stress counselor en coach. Ik ben daarvoor lang werkzaam geweest als secretaresse (achtige functies) maar dat was niet bewust gekozen. Ik rolde in dat werk. En dat paste me niet. Dus schoolde ik uiteindelijk om en voel me sindsdien thuis in dit beroep. Dit past bij mij. En ik heb al veel mensen mogen bijstaan in het omgaan met stress en re-integratie. Voor het UWV heb ik individuele re-integratie trajecten uitgevoerd evenals de aanvullende diensten als een levenslooptraject, sollicitatiecursus, ondersteuning bij re-integratie op de werkplek en ondersteuning bij het oplossen van persoonlijke zaken die het zoeken naar werk bemoeilijken. Het was leuk om te doen en belangrijk om te leren omdat ik daardoor kan ondersteunen in bijna alle facetten van een burn-out. Waar ik dat nog niet kan, heb ik fijne collega’s gevonden waar ik naar kan doorverwijzen. 

Ervaringsdeskundige ben ik ook op een aantal gebieden, waaronder scheiding, verlies, rouw, vergeving en burn-out. Niemand komt ongeschonden door het leven en ik dus ook niet. Het zijn allemaal levenslessen. En leren doe je pas als het moeilijk wordt, als de noodzaak er is om te leren.  Ik kan dus meepraten en vooral meevoelen met jou. 

Regelmatig volg ik scholing zodat ik bij blijf en gebruik maak van de beste technieken om jou te helpen.

Ik ben een mens die met beide benen op de grond staat. Nuchter, voeten in de klei, no-nonsense. Geen gezeur, doorwerken, schouders er onder. Maar er is ook een andere kant, een die de nuchtere kant verzacht. Mijn Yin en Yang.

Want deze kant van mij is vrij spiritueel. En deze kant van mij is naar boven gekomen toen ik zelf in een burn-out zat en op geen enkele manier meer bij mijn gevoel kon komen. Ik zat alleen nog maar “in mijn hoofd”. In een workshop ben ik wakker geschud. Ik leerde weer af gaan op mijn intuïtie en heb daar heel veel profijt van. Het gevolg was dat ik me ben gaan verdiepen in diverse intuïtieve wijzen van werken. Hieronder beschrijf ik welke technieken ik nu toepas in mijn praktijk. In de loop van de tijd zullen daar meer technieken bij komen, want ik ben druk aan het leren! 

Zo maak ik intuïtieve wastekeningen (encaustic art) die ik daarna kan interpreteren, samen met jou. Ik kan er dingen uit jouw leven in terug zien, soms krijg ik er emoties bij, soms is het de werkwijze die me wat zegt over jou. Ik vind het heel bijzonder dat het zo werkt. Kijk voor voorbeelden van wastekeningen eens op mijn Insta pagina (zie link onderaan deze pagina). Je kunt natuurlijk ook zelf zo’n tekening maken. Ik heb er alles voor in huis en kan het gemakkelijk mee nemen naar waar wij afspreken. Zolang er maar een tafel en een stopcontact is. Indien je er interesse in hebt, kan ik je uitleggen hoe het werkt en je er kennis mee laten maken.

Ook kan ik je teken opdrachten geven, met pen, potlood of wat je ook wilt gebruiken, waar we daarna samen naar kijken. Want wat je ook maakt en hoe je een opdracht ook uitvoert, het zegt iets over jou en dat kan ik er uit halen. Het kan een leuk zijn om op een andere manier naar jezelf te leren kijken. 

Het is sowieso al leuk om creatief bezig te zijn, omdat je daarmee Uit je hoofd en In je gevoel terecht komt. En dat is precies wat je nodig hebt. Een boswandeling kan dit doen, sporten kan dit doen, maar creatief bezig zijn doet dit ook met je.  

Bekijk ook deze video voor meer info over mijn bedrijf en mij.

 

Anne Quanjer – foto: Jikke Fotografie

Mijn sterke punten

Wat ik van mijn cliënten/coachees terug krijg is dat ik rust uitstraal en gemakkelijk benaderbaar ben. Al mijn hele leven merk ik dat bekende en onbekende mensen naar mij toe komen en mij hun persoonlijke verhaal durven te vertellen. Daardoor heb ik al een hele lange staat van dienst van coaching opgebouwd. Eerst vanuit gezond verstand, later ook door dit te ondersteunen met de opleiding tot Stress counselor.

Mijn positieve instelling geeft mensen de kracht om ook in mogelijkheden te gaan denken waardoor er mooie resultaten bereikt worden. Bovendien kun je met humor de scherpe randjes wat zachter maken en een probleem leren relativeren. Ik gebruik humor daar waar het kan. Ik kan ook confronterend zijn, want soms is dat nodig om een stap voorwaarts te zetten. Hoe dan ook, ik ga uit van JOU, wat JIJ nodig hebt. Want daar gaat het om. 

Ik vind het altijd weer heel bijzonder om te zien hoe iemand opknapt, het leven weer gaat omarmen en op een andere manier in dat leven komt te staan.

Mijn toegevoegde waarde

Behalve dat ik geschoold stresscounsellor en burn-out Coach ben, heb ik ook een berg aan levenservaring. 

Dat praat makkelijk, ik begrijp meestal wel wat jou beweegt, waar jouw angsten zijn, want die heb/had ik ook!

Als HSP’er weet ik wat het betekent om hiermee gezegend te zijn. En dat zeg ik zo, omdat ik geleerd heb dat het een zegen is.

Daar ga ik jou ook mee helpen! Leren gebruik maken van deze kwaliteiten. 

Ik kijk naar jou als persoon, met alles wat jij aan bagage bij je hebt, alles wat jij kunt, wat jij nodig hebt. 

Daar stemmen we samen jouw traject op af. Het is en blijft van jou, ik begeleid alleen. 

Daarbij gooi ik natuurlijk al mijn kennis en ervaring in de strijd. 

Hoogbegaafdheid is ook zo’n ding. Dat kan een zegen zijn maar voelt vaak als een last. Mijn eigen CV is daar een goed voorbeeld van. Ik was constant op zoek. 

Dat zoeken is nu klaar, ik weet wat ik kan en vooral wat ik wil. Zonder te kijken of dat past binnen andermans kaders. 

 

Geheimhoudingsplicht

Natuurlijk beschouw ik alle besproken zaken als vertrouwelijk. Het kan zijn dat de Nederlandse wet mij voorschrijft om bepaalde zaken te onthullen. Deze zaken worden altijd eerst besproken met de cliënt.

Samenwerking

Sinds april 2018 werk ik samen met De Vitaliteitsgroep / Burn-out Coachen – Stress Coachen – Executive Coachen. De Vitaliteitsgroep is een landelijke organisatie voor het bedrijfsleven ten behoeve de vitaliteit van mens en organisatie. Wij werken daar multidisciplinair, waardoor een cliënt altijd de hulp krijgt die hij/zij nodig heeft. Via de unieke M-BOC methode, waarvoor ik het certificaat in bezit heb, is een werknemer na gemiddeld 90 dagen weer aan het werk. Klik voor meer informatie op het logo hiernaast.

 

Ook ben ik de samenwerking aan gegaan met Schoolery. Een platform waar werkgever en leerkracht elkaar kunnen vinden en een match kunnen maken op basis van persoonlijkheid. Daarmee wordt een keuze gemaakt voor wie in de betreffende school past. Ondersteuning wordt gegeven door coaches op diverse gebieden. Ook kan er gebruik gemaakt worden van (gratis) scholing via de kennisimpulsen. Klik voor meer info op het logo.

 

Ik ben lid van de VESB, de vereniging van Erkende Burn-out Coaches in Nederland en België. Klik voor meer info op het logo.

 

  

Bij BalansPortaal sta ik ingeschreven als Stress- en Burn-out coach