Wie ben ik

Wie ben ik? vroeger zou ik van alles opnoemen dat niet eerst over mij gaat. Zoals moeder, partner van, mijn beroep. Maar nu zeg ik eerst: HSP’er die heeft geleerd dat ze zelf vóór gaat. Dat ze zelf belangrijk is en daarna pas de rest, inclusief partner en kinderen. Ik heb geleerd dat ik van een 1.0 versie naar een mooie 2.0 versie groeide zodat ik weer lekker kon functioneren en kon werken. En dat de groei daarbij niet ophoudt, want ondertussen is de 3.0 versie hard in opbouw. En misschien komt daarna de 4.0 versie weer. 

Ik groeide en vanaf de 2.0 versie is die groei in de richting die ik wil, waar ik me goed bij voel, wat ik nodig heb. 

Sinds 2007 ben ik Stress counselor en coach. Ik ben daarvoor lang werkzaam geweest in secretariële functies maar dat was niet bewust gekozen. Ik rolde in dat werk. En dat paste me niet. Dus schoolde ik uiteindelijk om en voel me sindsdien thuis in dit beroep. Dit past bij mij. En ik heb al veel mensen mogen bijstaan in het omgaan met stress en leren omgaan met hoogsensitiviteit. 

Ervaringsdeskundige ben ik ook op een aantal gebieden, waaronder dus hoogsensitiviteit maar ook hoogbegaafdheid, scheiding, verlies, rouw, vergeving en burn-out. Niemand komt ongeschonden door het leven en ik dus ook niet. Het zijn allemaal levenslessen. En leren doe je pas als het moeilijk wordt, als de noodzaak er is om te leren.  Ik kan dus meepraten en vooral meevoelen met jou. 

Regelmatig volg ik scholing zodat ik bij blijf en gebruik maak van de beste technieken om jou te helpen.

Ik ben iemand die met beide benen op de grond staat. Nuchter, voeten in de klei, no-nonsense. Geen gezeur, doorwerken, schouders er onder. Maar er is ook een andere kant, een die de nuchtere kant verzacht. Mijn Yin en Yang.

Want deze kant van mij is vrij spiritueel. En deze kant van mij is naar boven gekomen toen ik zelf in een burn-out zat en op geen enkele manier meer bij mijn gevoel kon komen. Ik zat alleen nog maar “in mijn hoofd”. Ik had last van mijn hoogsensitiviteit en wist niet meer hoe ik dat hoogensitieve postitief moest bekijken. Ik volgde een traject om van de burn-out af te komen, maar toen was ik er nog lang niet, voelde ik. Er was meer nodig, ik was nog niet compleet.

In een workshop ben ik wakker geschud. Ik leerde weer af gaan op mijn intuïtie en heb daar heel veel profijt van. Het gevolg was dat ik me ben gaan verdiepen in diverse intuïtieve wijzen van werken. 

Maar deze workshop hielp mij ook om grip op de HSP’er in mij te krijgen. Ik leerde hoe ik het niet als last hoefde te zien, maar het als kracht in me mee te nemen en in te zetten. En dat werkt nu heel lekker, kan ik je zeggen. 

Anne Quanjer – foto: Jikke Fotografie

Mijn sterke punten

nWat ik van mijn cliënten/coachees terug krijg is dat ik rust uitstraal en gemakkelijk benaderbaar ben. Al mijn hele leven merk ik dat bekende en onbekende mensen naar mij toe komen en mij hun persoonlijke verhaal durven te vertellen. Daardoor heb ik al een hele lange staat van dienst van coaching opgebouwd. Eerst vanuit gezond verstand, later ook door dit te ondersteunen met de opleiding tot Stress counselor.

Mijn positieve instelling geeft mensen de kracht om ook in mogelijkheden te gaan denken waardoor er mooie resultaten bereikt worden. Bovendien kun je met humor de scherpe randjes wat zachter maken en een probleem leren relativeren. Ik gebruik humor daar waar het kan. Ik kan ook confronterend zijn, want soms is dat nodig om een stap voorwaarts te zetten. Hoe dan ook, ik ga uit van JOU, wat JIJ nodig hebt. Want daar gaat het om. 

Ik vind het altijd weer heel bijzonder om te zien hoe iemand opknapt, het leven weer gaat omarmen en op een andere manier in dat leven komt te staan.

Behalve dat ik geschoold stress counsellor en coach ben, heb ik ook een flinke rugzak aan ervaring opgedaan in het leven. Dat praat een stuk gemakkelijker. Ik kan me vaak goed voorstellen wat jouw angsten zijn, want die heb/had ik ook! 

Ik kijk naar jou als persoon, naar wat JIJ nodig hebt. Naar wat jij als bagage hebt en hoe we dat in kunnen zetten om het weer een lekker leven voor jou te maken. Daar stemmen we het traject op af en natuurlijk alles in overleg. 

Geheimhoudingsplicht

Natuurlijk beschouw ik alle besproken zaken als vertrouwelijk. Het kan zijn dat de Nederlandse wet mij voorschrijft om bepaalde zaken te onthullen. Deze zaken worden altijd eerst besproken met de cliënt.